Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ács linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Tyúk - Ácsipari [3. oldal]
részletek »

Ács képes leírás: Tyúk - Ácsipari [3. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: acs.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 90 db
Tyúk-ács

Tyúk-ács

Ha egyedi megrendelést szeretne adja meg a beépítendő hely méreteit, mondja el elképzelését , előzetesen megtervezem álmai tyúkólját, tyúkházát ! Ha igényes, mutatós szép tyúkólat álmodott meg , ha igényes, preciz , hozzáértő kivitelezőt keres akkor ön a megfelelő oldalon jár !

A rétegelt ragasztott faanyag története

A rétegelt ragasztott faanyag története

1936-ban Edgar A. Stubenrauch nevű építész egy középületet tervezett a Wisconsin állambeli Pittsville-ben. A tetőszerkezetet előzetesen ívelt acél tartókból gondolta, de az Unit Structures meggyőzte arról hogy válassza egy lehetséges alternatívaként a rétegelt ragasztott faanyagot. Megvizsgálták mindkét építési lehetőséget és arra a következtetésre jutottak, hogy a fából készült ragasztott tartók kivitelezése olcsóbb. Ez után a fából készült tartókat építették fel, az épületet pedig mai is használják.

Fachwerkstrasse

Fachwerkstrasse

A fachwerk egy nagy tradíciókra visszatekintő szerkezet. Alapvető jellemzője, hogy hagyományos ácsszerkezettel készül, szokványos gerenda méretekkel. Az elemek csapolásokkal, lapolásokkal, rendszerint hosszadalmas, sok kézi műveletet során állnak össze egy önállóan is merev szerkezetté. A kötéseket szükség esetén faszegek rögzítik. A függőleges és vízszintes elemek kimerevítését ferde alkatrészekkel érik el. A felület kitöltése történhet kistégla kifalazással, vagy vesszőfonatos és vályogos kitöltéssel egyaránt.

Paloták fából

Paloták fából

Azok az orosz oligarchák, akik 100-150 évvel ezelőtt ezeket a pompás fa palotákat építtették, megtehették volna, hogy az európai felső tízezer kőépítési hagyományait vegyék át, mégis ragaszkodtak a fához és az orosz tradiciókhoz.

 Dunaszegi vizimalmok

Dunaszegi vizimalmok

Milyen volt a hajómalom?Kik dolgoztak a hajómalmon? A molnárlegények és molnármesterek, akik kiváló ácsok és asztalosok is voltak. Mester csak az lehetett, aki fából kifaragott egy fogazott kereket, más néven molnárszerkezetet, és azzal legalább egy zsák gabonát meg tudott őrölni.A honlapon : falunkról, vizimalmok története cimszó alatt keresd a cikket.

Szélmalmok

Szélmalmok

A malmokat szinte teljesen fából készítették, vas és fém alkatrészeket még a gépezetek építésénél is elenyésző mértékben használtak. A szélmalmok konstruálásakor figyelembe vették a működés közben keletkező aerodinamikai és mechanikai erőhatásokat, pl. a vitorlák tengelyét mindig kissé ferdén állították be, mert így a forgás közben keletkező erő a szélmalom tetőszékét a vitorlatengellyel együtt a malomházhoz nyomja és megakadályozza, hogy feltéphesse.

Faszerkezet-vizsgáló Laboratórium

Faszerkezet-vizsgáló Laboratórium

A tartószerkezeti vizsgálati eljárások alkalmazásával új faszerkezeti megoldások születhetnek.A szerkezetvizsgáló részlegben folytatott mechanikai vizsgálatok alatt a tartó szilárdsági (teherbírási), merevségi, stabilitási, tartóssági és fárasztási vizsgálatait kell érteni.

Weto faépítészeti programok

Weto faépítészeti programok

Ácsoknak, készház építőknek és tetőfedőknek a legmodernebb számítógépes technológiával! Weto programok:faltervező -előreszabott ácsszerkezetek programjai a cég kínálatában. Elsősorban Windows rendszerre épülve könnyen kezelhető programokat fejleszt.

Erdért faház

Erdért faház

Erdért könnyűszerkezetes lakóházak gyors hétvégi házak,kerti kis házak, kamrák, szerszámtárolók készen és kész tipus tervek alapján a negyven éves cég kínálatában. Az ERDÉRT készházak alapja az, EME minősített THERMO lakóházak és MULTI-MODUL favázas szendvicsszerkezet.

Hirdetés
Székely gerenda-házak

Székely gerenda-házak

A honlap címe székely gerenda házak. Ez és a fotógalériájában gyönyörű székely-földi, fából házakról készült képek miatt érdemes ide pillantani .A cég mai faipari technikát igénybe véve vállal,hasonló gerenda és rönk-házak készítését.

Fából ácsolt kilátók

Fából ácsolt kilátók

Fotók a faszerkezetű fatornyokról, pontosabban magaslati kilátókról: Festetics kilátó,Berzsenyi kilátó,Bél Mátyás kilátó,Batsányi kilátó,Pad-kövi kilátó,Kitaibel Pál kilátó,Margit kilátó,Somos kilátó.

Az ács mesterség

Az ács mesterség

A régi korok emberei még ennél is jobban figyeltek a fák minőségére. Igaz, nekik jóval könnyebb volt: ők mindennapjaikat a természetben, a feldolgozandó természetes anyagok közelében élték, így a nemzedékről nemzedékre átadódó tudást, megfigyeléseket alkalmazni tudták. Idézzük csak fel Gazda József már említett könyvéből az ácsmesterek megállapításait:

Faragósuli

Faragósuli

A lakóközösségek egy-egy ügyes kezű tagja bonyolultabb faszerkezetek létrehozásában jeleskedhetett. Ő volt az ács. Az igény szülte, hogy az ács mesterség az ókor kezdeti szakaszában már tagozódni kezdett: állványzat készítőre, házépítőre, hajóépítőre, bútorkészítőre, kocsi és kerék gyártóra, harci gép készítőre, stb.

Szeglemezes technologia

Szeglemezes technologia

Már évtizedek óta gyártanak szeglemezes faszerkezeteket, és világszerte ismerik bizonyos előnyeit a hagyományos ácstechnológiákkal szemben. A faelemek kapcsolódását a szeglemezek a legkisebb felületen valósítják,előnye a hagyományos ácsolással szemben a gyorsasága.Az ácsok számára előnye ütemezhetőségében rejlik, ezáltal felgyorsul munkájuk.

Ácsipari ismeretek

Ácsipari ismeretek

Faanyagú tetőszerkezetek, a fedél- vagy tetőszerkezeteket még rendszerint hagyományos ácsszerkezetekként készülnek.A szerkezeti elemei a szarufa, a kötőgerenda, a kötőgerenda felfekvését biztosító sárgerenda és a hosszirányú merevítést szolgáló viharléc . Korszerű kötésű könnyű faanyagú tetőszerkezetként meg kell említeni a szegezett, ill. ragasztott tartókból készült tetőket, valamint a szeglemezes kötésű (Gang-Nail) üzemi előregyártású fa fedélszékeket.

Tuti menü